Auto

Dan Tudose, E-acumulatori.ro: Avem nevoie de specialişti în regenerabile şi infrastructura modernă; transferul de know-how este esenţial pentru viitorul energetic

Dan Tudose, E-acumulatori.ro: Avem nevoie de specialişti...

Autor: Bogdan Alecu

09.03.2023, 10:02 145

În Bucureşti, în perioada 9-11 martie 2023 va avea loc prima ediţie a ENERGY FEST, eveniment dedicat dezvoltării unui viitor energetic stabil şi durabil, ce va aduce în atenţia publicului de specialitate cele mai noi tehnologii din domeniul energiei. Energy Fest va cuprinde workshop-uri şi conferinţe tematice menite să promoveze inovaţia şi implicarea tinerilor în sectorului energetic.

"Piaţa de energie se va transforma radical în anii care urmează. Cele mai importante schimbări se referă la creşterea cererii de energie şi decarbonizarea surselor de producere a energiei electrice. Trecerea la un transport sustenabil, la o încălzire a locuinţelor şi spaţiilor industriale bazată pe surse regenerabile, producerea energiei la locul de consum sunt domeniile care se vor dezvolta major, alături de modernizarea infrastructurii", a declarat Dan Tudose.

În contextul în care cererea pe piaţa de sisteme fotovoltaice a crescut de aproape 3 ori în 2022 şi ritmul se va menţine dinamic şi în anii următori, cererea de forţă de muncă va creşte exponenţial.

"Dezvoltarea sistemului energetic românesc are foarte mare nevoie de specialişti pregătiţi în noile domenii de interes, respectiv instalarea de sisteme regenerabile, stocarea energiei în forme nepoluante şi investiţiile majore în infrastructura modernă, digitalizată. Din această perspectivă, implicarea elevilor, a studenţilor şi orientarea lor către acest domeniu de viitor este deosebit de importantă. În plus, evenimentele de tipul Energy Fest adaugă know-how pe piaţă şi asigură posibilitatea specialiştilor, studenţilor şi a tuturor celor interesaţi sau pasionaţi de energie de a lua contact cu noi experienţe şi dezvoltări din alte ţări cu ritm mai alert de implementare", a precizat Dan Tudose.

E-acumulatori.ro este un business de familie, început în 2002 şi dezvoltat puternic  din anul 2009. În prezent, din portofoliul companiei fac parte peste 30.000 de produse dedicate independenţei energetice, atât pentru consumatori individuali, cât şi pentru cei industriali. Compania este lider în ceea ce priveşte gama de soluţii disponibile online, comercializând echipamente de la branduri renumite printre care - Panasonic, Enersys, LG, Renusol, Legrand, Eaton etc.


 

 



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO