Auto

Doua treimi din productia de la Mioveni vor fi exportate

14.12.2009, 19:59 17

Ponderea exporturilor va detine o cota tot mai importanta dinproductia Dacia la Mioveni, datorita cererii ridicate pentrumodelul Logan si in special pentru versiunea break, MCV.

"In prezent ponderea exporturilor din totalul productiei uzineieste la aproximativ 55%. Aceasta va fi majorata la 60-65% in 2008si se va stabiliza in perioada urmatoare la doua treimi din totalulproductiei", a declarat Francois Fourmont, presedintele Dacia.

In cadrul SIAB Dacia a prezentat si noul Logan Pick-up, careurmeaza a fi lansat comercial in primavara anului viitor.

"Nu dorim sa facem estimari cu privire la vanzarile pe care leva inregistra modelul Pick-up in 2008. Gama acestuia va dispuneatat de motorizari diesel, precum si pe benzina", a spusFourmont.

Preturile noului model nu au fost communicate, dar, potrivitoficialilor Dacia, sunt comparabile cu cele ale gamei LoganVan.

In 2008 urmeaza a fi lansata in Romania si versiunea in cinciusi a lui Logan, care a fost prezentata la Salonul Auto de laFrankfurt de catre Carlos Ghosn, presedintele Renault, subdenumirea de Renault Sandero, care va fi asamblata pentru inceputin Brazilia. Cel mai probabil, versiunea in cinci usi va fi lansatala Salonul Auto de la Geneva, in primavara anului viitor.

"Viitorul model Logan in cinci usi se va incadra in gama depreturi low-cost, ca intreaga gama Logan. Preturile vor ficomunicate in momentul lansari. Nu dorim sa avem aceeasi strategiepe care a adoptat-o VW in cazul lui Skoda. Clientii care doresc unmodel mai bine echipat pot opta pentru un Renault", a declaratForumont.

La nivelul lunii august, Dacia a inregistrat pe piata locala oscadere a cotei de piata la aproximativ 29%, pe fondul accelerariiimporturilor, care in acelasi interval s-au apreciat cu 53,2%, incomparatie cu perioada similara a anului trecut. "Per ansamblu,Dacia a inregistrat pe piata locala o scadere a cotei de piata,deoarece clientela romana se reorienteaza catre modele mai scumpe",a subliniat Fourmont.

Potrivit reprezentantilor companiei, Dacia continua sa detinta ocota importanta din segmentul pietei modelelor low-cost.

"Dacia continua sa detina 74% din piata segmentului in care seincadreaza, Logan concurand direct cu modele precum Fiat Albea sauChevrolet Kalos", a spus Fourmont.

In prezent productia uzinei de la Mioveni a fost majorata de la930 de unitati pe zi la 1.050 . "In luna februarie a anului viitorintentionam sa producem pe zi 1.300 de unitati" a spus Fourmont.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO