Auto

După ce a dat emoţii tuturor investitorilor, Volkswagen a reluat producţia. Cel mai mare producător auto european a ajuns la o înţelegere cu furnizorii

După ce a dat emoţii tuturor investitorilor, Volkswagen...

Autor: Ştefan Stan

23.08.2016, 15:15 531

Volkswagen a anunţat joi că a ajuns la un acord cu furnizorii care tăiaseră livrările, punând capăt unui scandal care a oprit fabricarea de maşini şi a redus programul a aproape 28.000 de muncitori, scrie Wall Street Journal.

Cel mai mare producător european de maşini a anunţat că furnizorii vor relua livrările iar fabricile vor putea să îşi reia treptat producţia.

Acţiunile Volkswagen au crescut cu peste 2,1% de la anunţ. Investitorii şi traderii au răsuflat uşuraţi că Volkswagen nu a fost implicat într-un scandal de proporţii pe termen lung, cât încă se luptă să îşi revină după scandalul emisiilor.  

Luni, Volkswagen a fost nevoit să oprească producţia şi pentru modelul Golf, după ce săptămâna trecută oprise producţia de Passat.

Cele două companii au fost de acord să nu facă publice informaţiile legate de noua înţelegere, potrivit Volkswagen. Prevent, furnizorul care a generat acest scandal, a confirmat că s-a ajuns la o înţelegere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO