Auto

După mai bine de două decenii: Metroul Valea Ialomiţei-Eroilor din Drumul Taberei va funcţiona din semestrul II din 2018

După mai bine de două decenii: Metroul Valea...

Autor: Anca Olteanu

28.07.2017, 00:05 3193

Lucrările pentru secţiunile Eroilor – Iancului şi Iancului – Pantelimon vor demara până la finalul anului 2017.

Călătorii vor putea circula pe secţiunea de metrou Valea Ialomiţei - Eroilor începând cu semestrul al doilea al anului 2018, a declarat, joi, directorul Metrorex, Marin Aldea, cu ocazia finalizării săpăturilor tunelului la prima parte din magistrala 5 de metrou.

„Ne-am propus ca acest proiect să fie finalizat la finalul semestrului unu, începutul semestrului II al anului viitor. Probabil că în partea a doua din semestrul II vom circula pe această magistrală”, a spus Marin Aldea.

Pe Magistrala 5 de metrou vor circula tre­nuri din flota existentă, dar compania in­ten­ţionează să achiziţioneze 13 trenuri noi. „Noi lucrăm acum la un caiet de sarcini pen­tru achiziţia unui nou pachet de trenuri. E vor­ba de 13 trenuri noi. Probabil că această achi­ziţie o să dureze în jur de un an şi jumătate – doi”, a precizat directorul Metrorex.

Stadiul de realizare al lucrărilor pe Magistrala 5 este de aproape 90% în ceea ce priveşte lucrările de structură şi de aproape 45-46% cele de finisaje. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO