Auto

Duster a majorat cota de piaţă a Renault cu 0,2% la 8,5%

Autor: Bogdan Alecu

27.10.2010, 19:25 31

Grupul Renault a înregistrat o creştere acotei de piaţă de 0,2 puncte procentuale la 8,5% datorită lansăriiSUV-ului Duster în luna mai a acestui an potrivit rezultatelorfinanciare ale companiei franceze. Numai în al treila trimestruSUV-ul produs la Mioveni s-a vândut în peste 17.0000 de unităţi lanivel european.

În Europa vânzările grupului Renault care includ şi Dacia, auscăzut cu 4%, pe o piaţă care s-a micşorat cu peste 11%.

În prezent Dacia are în derulare peste 60.000 de comenzi pentruDuster, primul SUV al mărcii autohtone, potrivit declaraţiiloranterioare ale lui lui Mihai Bordeanu, directorul de marketing almărcilor Dacia şi Renault în cadrul Group Renault România. Numărulcomenzilor s-a dublat în mai puţin de două luni în condiţiile încare la nivelul lunii iulie, numărul acestora urcase la 35.000.

Producţia SUV-ului va fi majorată treptat de la 20 de unităţi îniulie la 35 de maşini pe oră la începutul anului viitor, astfelîncât exporturile lui Duster ar putea ajunge anul viitor la 1,5mld. euro, adica 5% din exporturile României. La nivelul luniioctombrie cadenţa de producţie a lui Duster este de 25 de maşini peoră, conform declaraţiilor anterioare ale lui Jerome Olive,directorul general al Group Renault România.

În Franţa perioada de aşteptare pentru modelul Dacia Duster acrescut de la şase la şapte luni, pe acest fond fiindcomercializate modele second-hand chiar şi cu 10.000 km la bord laun preţ mai mare cu până la 3.000 de euro decât în cazul celor noipotrivit siteului francez caradisiac.com.

Pe piaţa locală Duster este cel de-al doilea cel mai bine vândutmodel Dacia, cu peste 540 de maşini vândute luna trecută şi aproape3.300 în primele nouă luni ale acestui an, fiind cel mai binevândut SUV de pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO