Auto

Echipa din România care a transformat un MINI electric de serie într-o maşină de curse, va participa la celebra cursă Pikes Peak cu un BMW i4 M50

Echipa din România care a transformat un MINI electric...

Autor: Bogdan Alecu

30.01.2024, 12:52 184

Echipa Racing MIMI, nume care a pornit de la proiectul unui MINI electric transformat din maşină de test într-una de curse, devine Engage Racing, care va participa la celebra cursă Pikes Peak cu un BMW i4 M50 preparat pentru competiţii. participarea vine după ce Racing MIMI a câştigat în 2023, Campionatul Naţional de Super Rally la clasa 2A.

Echipa Engage Racing, condusă de Horia Platona, inginerul de dezvoltare al Racing MIMI şi pilot de curse, şi Anya Gherghina, responsabilă de comunicare şi organizare, îşi propune să continue proiectul început de BMW România.

Anya Gherghina subliniază provocările financiare şi logistice ale acestui an, cu necesitatea de a găsi parteneriate strategice care să suporte costurile iniţiativei. Alex Şeremet, Corporate Communication Manager, evidenţiază potenţialul acestei tranziţii către o autonomie operativă mai mare, care va permite echipei să navigheze şi să profite de noi oportunităţi în domeniul motorsportului electric.

Următorii paşi includ prezentarea oficială a lui "Elsa" şi debutul în competiţiile de primăvară, cu scopul ambiţios de a realiza o performanţă respectabilă la faimoasa cursă Pikes Peak. Cu o lungă istorie şi provocări tehnice unice, echipa este motivată să facă faţă cerinţelor extreme ale acestei competiţii şi să stabilească un reper puternic pentru performanţa electrică.

Pe măsură ce se apropie debutul, fanii şi entuziaştii pot urmări evoluţia lui "Elsa" pe canalele de social media ale mărcii şi să se pregătească pentru o serie de emoţii puternice pe circuitul de curse internaţional. Engage Racing promite nu numai spectacol pe pistă, dar şi în spatele scenei, unde inovaţia şi performanţa se împletesc cu responsabilitatea mediului înconjurător.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO