Auto

Este oficial: Ford Otosan Craiova demarează producţia noilor Transit şi Tourneo Courier pe 24 octombrie

Este oficial: Ford Otosan Craiova demarează producţia...

Autor: Bogdan Alecu

11.10.2023, 11:16 5315

În data de 24 octombrie, uzina Ford Otosan Craiova va demara oficial producţia noilor modele Transit şi Tourneo Courier alături de Puma. La eveniment sunt aşteptaţi şi Levent Cakiroglu, directorul general al Koc Holding dar şi Guven Ozyurt, directorul general al Ford Otosan.

Ford Otosan Craiova a demarat deja din vara acestui an asamblarea primelor unităţi din noile generaţii de Tourneo Courier, iar din a doua parte a lunii iulie eri dealerii pot primi comenzi pentru primele maşini produse la Craiova lansate şi proiectate de Ford Otosan.

Preţurile de lansare pornesc de la 15.550 euro fără TVA (18.504 euro cu TVA) pentru Transit Courier şi de la 18.100 euro fără TVA pentru Tourneo Courier (21.539 euro cu TVA).

Courier va fi disponibil în trei versiuni de caroserie: Transit Van, Transit Double Cab şi Tourneo. Primele două vor putea fi echipate atât cu motorizări pe benzină – 1.0 EcoBoost, cât şi diesel – 1.5 EcoBlue, iar cea din urmă doar cu unităţi pe benzină. E-Transit Courier şi E-Tourneo Courier vor debuta ulterior, în 2024. Ford Otosan nu a specificat exact când vor demara producţia de serie, subliniind doar că „producţia lui Transit Courier şi Tourneo Courier va începe anul acesta la fabrica Ford Otosan din Craiova“.

Miza intrării în producţie a noilor modele este reprezentată de creşterea capacităţii de producţie a uzinei. Ford Otosan a anunţat că în 2023 va recruta 1.300 de noi angajaţi la Craiova, pentru a duce totalul salariaţilor la 6.500 odată cu creşterea capa­cităţii de producţie de la 250.000 la 272.000 de unităţi. Oficial, producţia noilor Transit şi Tourneo Courier va demara în a doua parte a acestui an, în timp ce în a doua parte din 2024 sunt aşteptate versiunile electrice ale acestora, care vor fi produse tot la Craiova cu baterii furnizate de SK şi produse în Ungaria.

Ford Tourneo Courier, alături de versiunea sa electrică  E-Tourneo Courier este cel de-al treilea model ce va fi produs la Craiova începând cu trimestrul al treilea din acest an şi a fost prezentat la circa o lună de la prezentarea versiunii utilitare  Transit Courier.

E-Tourneo Courier este unul dintre cele zece vehicule complet electrice pe care Ford s-a angajat să le introducă în Europa până în 2024, deoarece vizează zero emisii pentru toate vânzările de vehicule din regiune până în 2035. Compania investeşte 50 de miliarde de dolari la nivel global până în 2026 pentru a atinge obiectivul de a produce peste 2 milioane de vehicule electrice până la sfârşitul acelui an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO