Auto

Fiat anunţă formarea unei noi companii în colaborare cu Chrysler pentru producţia de maşini de lux

28.11.2010, 14:38 55

Fiat a anunţat vineri formarea unui joint-venture cu companiaamericană Chrysler pentru fabricarea de maşini din gama de lux lauzina Mirafiori din Torino, informează Les Echos.

Proiectul va avea nevoie de o investiţie de un miliard de euro,ce va fi împărţită egal între Fiat şi Chrysler. Fiat, care deţine oparticipaţie de 20% în cadrul Chrysler, s-a angajat să investească20 miliarde de euro pentru creşterea producţiei şi îmbunătăţireaproductivităţii uzinelor sale din Italia în schimbul primirii unorconcesii din partea sindicatelor.

"Suntem într-o situaţie dificilă în Italia. Reţeaua noastră nueste eficace şi nu poate face faţă concurenţei, în starea actuală alucrurilor", a declarat şeful Fiat, Sergio Marchione, după oîntâlnire cu sindicaliştii.

Pentru uzina Mirfiori, Fiat are în plan o producţie de 280.000de autovehicule, în principal SUV-uri ce vor fi lansate începând cutrimestrul patru din 2012. Mai mult de jumătate dintre acestea vorfi destinate exportului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO