Auto

Ford a investit 100.000 de dolari într-un laborator de mecatronică din Craiova

Ford a investit 100.000 de dolari într-un laborator de...

Autor: Cristina Bellu

31.03.2017, 15:23 485

Ford România a inaugurat laboratorul de mecatronică din cadrul Colegiului Ştefan Odobleja din Craiova, în urma unei investiţii de 100.000 de dolari realizată de Ford Motor Company Fund, ramura filantropică a companiei.

Proiectul demarat în urmă cu 6 luni a vizat dotarea laboratorului cu cele mai moderne echipamente care le vor da ocazia elevilor să ia parte la cursuri practice şi să înţeleagă mai bine industria contemporană de producţie.

Mecatronica este o ştiinţă mutidisciplinară care combină ingineria mecanică, electronica, ingineria digitală, ingineria telecomunicaţiilor, ingineria de sistem şi ingineria sistemelor de control. În viziunea Ford, studiul Mecatronicii le oferă viitorilor specialisti posibilitatea unei abordări mult mai flexibile şi tehnice, adăugând în acelaşi timp cele mai avansate elemente şi rezultate tehnologice şi practice.

"Mecatronica este o ştiinţă complexă care le oferă viitorilor specialişti din domeniul auto o mulţime de oportunităţi de dezvoltare. Din acest motiv vrem să oferim tinerilor elevi craioveni din noua generaţie şansa de a se apropia de această disciplină", a declarat John Oldham, Preşedinte Ford România şi Director al Uzinei Ford de la Craiova.

Ford Fund este o fundaţie corporate non-profit care oferă şi susţine investiţii în comunitate şi activităţi voluntare ale angajaţilor cu scopul de a le face oamenilor viaţa mai bună. În Europa, Ford Fund se concentrează pe educaţie, comunitate şi mobilitate inteligentă şi sigură.

În România, Ford Fund operează începând cu anul 2014, investiţiile depăşind până în acest moment o jumătate de milion de dolari în proiecte educaţionale şi din domeniul sănătăţii, dar şi în programe de conducere defensivă precum Ford Driving Skills for Life.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO