Auto

Ford Otosan România demarează producţia noilor Transit şi Tourneo Courier la Craiova. Uzina revine pe piaţa vehiculelor comerciale

Ford Otosan România demarează producţia noilor Transit...

Autor: Bogdan Alecu

24.10.2023, 14:30 350

► Ford Otosan a anunţat o investiţie de 490 mil. euro pentru a sprijini producţia noii generaţii a gamei Courier la uzina sa din Craiova

► În urma acestei investiţii, capacitatea totală de producţie va creşte de la 250.000 la 272.000 de vehicule pe an.

► Compania a desfăşurat o campanie majoră de recrutare, creând 1.300 de noi locuri de muncă. 

Ford Otosan România, a demarat oficial producţia noii game Courier la Craiova. Cele două noi modele, Transit Courier şi Tourneo Courier sunt cele mai avansate autovehicule produse până acum pe plan local şi dispun de sisteme avansate de conectivitate şi securitate, iar alături de Puma, din 2024 vor fi disponibile şi într-o versiune complet electrică. 

În cadrul evenimentului au fost prezenţi directorul general al Ford Otosan, Güven Özyurt, Josephine Payne, director adjunct Ford Otosan şi Müjdat Tiryaki, Preşedinte Ford Otosan România, alături de  prim-ministrul României, Marcel Ciolacu şi a multor oficialităţi, reprezentanţi din industrie şi personalităţi proeminente din lumea afacerilor.

“Gama Courier are o importanţă mare pentru noi, Ford Otosan. Pentru aproape un deceniu, noi am fost responsabili pentru producţia globală a modelelor Transit Courier şi Tourneo Courier, vehicule care poartă semnătura Ford Otosan, începând de la design şi până la producţie. Fiind combinaţia ideală între performanţă şi funcţionalitate, gama Courier a contribuit foarte mult la poziţia noastră ca lider al vehiculelor comerciale. Sunt mândru de faptul că gama Courier este prima gamă de vehicule cu care Ford Otosan începe să producă la uzina noastră din Craiova”, a declarat directorul general al Ford Otosan, Güven Özyurt. “Capabilităţile de producţie de ultimă generaţie ale uzinei din Craiova sunt completate de experienţa Ford Otosan în design, inginerie şi producţie. Noile Transit Courier şi Tourneo Courier, alături de investiţiile noastre sunt dovezi ale încrederii pe care o avem în Craiova şi în România”, a subliniat Güven Özyurt.

Hans Schep, director general Ford Pro, a declarat că începerea producţiei noii game Courier la fabrica din Craiova marchează un moment important pentru divizia de vehicule comerciale Ford Pro în Europa şi reprezintă o etapă importantă în misiunea noastră de a crea produse esenţiale pentru clienţi. 

“Ford Otosan, simbolul parteneriatului solid bazat pe încrederea reciprocă dintre Koç Group şi Ford Motor Company, continua să fie un pionier, să producă şi să creeze valoare. Ford a considerat întotdeauna Ford Otosan un etalon, datorită atenţiei acordate calităţii, eficienţei şi flexibilităţii. Astăzi avem un produs remarcabil care reprezintă o dovadă solidă a succesului Ford Otosan şi al angajaţilor noştri, atât în Kocaeli, cât şi în Craiova”, a spus Levent Çakıroğlu Directorul general al Koç Group.

Ford Otosan este singurul centru de producţie din lume pentru gama Courier, care a fost asamblata pentru prima dată la uzina din Yeniköy în 2014. Ca parte a strategiei de investiţii a Ford Otosan, producţia gamei Courier a fost mutată de la uzina Yeniköy, la uzina din Craiova, România.

Anul trecut, în luna iulie, Ford Otosan a anunţat o investiţie de 490 de milioane de euro pentru a sprijini producţia noii generaţii a gamei Courier la uzina sa din Craiova, care, alături de modelul Puma, va beneficia de versiuni complet electrice în 2024. În urma acestei investiţii, capacitatea totală de producţie va creşte de la 250.000 la 272.000 de vehicule pe an. Pentru a susţine în continuare nevoile de producţie ale Ford Otosan la uzina din Craiova, compania a desfăşurat o campanie majoră de recrutare, creând 1.300 de noi locuri de muncă. 

Proiectat împreună de echipele Ford Otosan şi Ford, dezvoltat şi produs de Ford Otosan, noile modele ale gamei Courier (Transit Courier şi Tourneo Courier) vor dispune şi de versiuni complet electrice, care vor fi produse la Craiova în 2024. E-Transit Courier va reprezenta o etapă importantă pentru Ford Otosan în a-şi atinge obiectivul de a avea un portofoliu de vehicule comerciale complet electrice până în 2035.

Având potenţialul de a schimba dinamica modului în care se face comerţ, Transit Courier este cel mai bine vândut vehicul comercial uşor şi introduce Ford în segmentul de furgonete compacte.

Arhitectura noii generaţii a gamei Courier a fost dezvoltată de designerii şi inginerii Ford Otosan prin filozofia “Design Thinking”, ascultând nevoile şi aşteptările clienţilor. Prin urmare, noile modele oferă clienţilor cele mai potrivite soluţii.

Gama Courier oferă eficienţă de neegalat şi timp de utilizare etalon în cadrul segmentului său, combinând în mod fluent performanţa cu funcţionalitatea. Prin capacităţile sale avansate şi noul său aspect puternic, noua gamă Courier facilitează activitatea flotelor comerciale prin designul său practic.

Sisteme avansate de asistenţă a şoferului, precum Lane Keeping, Pre-Collision Assist, Intelligent Speed Assist şi Rear Park Aid, fac conducerea, parcare şi munca mai uşoare, mai inteligente şi mai sigure. Proiectată pentru a fi mai lungă, mai lată şi mai înaltă, gama Courier oferă, de asemenea, sisteme îmbunătăţite de conectivitate şi siguranţă, dar şi sisteme de propulsie care satisfac o gamă largă de nevoi.

Cea mai nouă versiune a sistemului multimedia SYNC 4 a noii game Courier, disponibil cu un ecran tactil de 8 inchi (sau 12 inchi în versiunea electrică) care poate proiecta ecranul telefonului inteligent, funcţionează graţie unui modem încorporat pentru a oferi conectivitate avansată, navigaţie în timp real şi actualizări „over-the-air”. Noua gamă Courier te menţine mereu conectat şi poate fi controlată prin activarea multor funcţii de securitate şi sănătate a vehiculului prin intermediul modemului său.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO