Ford renegociază contractul colectiv de muncă în aşteptarea a două modele noi

29 ian 2016 Autor: Bogdan Alecu

Americanii de la Ford au în plan mutarea integrală a producţiei de motoare de 1,0 l EcoBoost din Germania la Craiova de anul viitor, în timp ce tot din 2017 se vor produce în Bănie pe lângă actualul B-Max atât viitoarea generaţie a SUV-ului de clasă mică EcoSport, produs momentan pentru Euro­pa la Chennai în India, cât şi viitorul Ka, comercializat pentru moment în Brazilia, potrivit unor surse apropiate uzinei.
 
În prezent Ford Craiova funcţionează la ralanti, cu mai puţin de 50.000 de maşini asamblate anul trecut, în condiţiile în care B-Max, monovolumul de clasă mică asamblat în România joacă pe o piaţă în declin la nivel european. Dacă România ar câştiga producţia de motoare, dar şi cea de maşini, din 2017 producţia ar urca la cel puţin 200.000 de autoturisme şi câteva sute de mii de motoare, iar businessul ar creşte de la un miliard de euro în prezent la cel puţin trei miliarde de euro, apropiindu-se de Dacia, care este la peste patru miliarde de euro. Momentan motorul de un litru este produs în Statele Unite, dar şi în Germania, la Koln şi în România. Oficialii de pe piaţa locală nu au dorit să facă niciun co­mentariu pe baza acestui subiect.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.01.2016

 
Cuvinte cheie:
Ford
, contract
, munca
, asteptare
, modele
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide