Auto

Groupama a plătit despăgubiri de peste 1,4 mld. lei în 2023, cea mai mare fiind de 4,7 mil. lei pe asigurări de clădiri şi bunuri

 Groupama a plătit despăgubiri de peste 1,4 mld. lei...

Autor: Mircea Nica

29.03.2024, 00:03 73

Groupama, liderul pieţei asigurărilor, a achitat anul trecut despăgubiri totale de peste 1,4 mld. lei, primele cinci cele mai mari despăgubiri fiind din zona de asigurări de clădiri şi bunuri, respectiv una de 4,7 mil. lei şi una de 3,3 mil. lei, din zona auto două daune în valoare de 2,7 mil. lei şi 2,6 mil. lei, iar a cincea daună a fost din cauza unui incediu, despăgubirea ajungând la 2,3 mil. lei, potrivit informaţiilor transmise de asigurător.

„Orice eveniment neprevăzut, fie că vorbim despre un accident auto, un incendiu sau un fenomen meteo extrem, înseamnă nu doar pagube materiale, ci şi o provocare extrem de greu de depăşit, în lipsa unui sprijin prompt. Aici intervine misiunea noastră, aceea de a le oferi clienţilor şi partenerilor noştri continuitatea în momentele dificile, de a-i ajuta să privească viitorul cu optimism, ştiind că le suntem alături în faţa provocărilor. Pentru noi este foarte important nu doar să avem un răspuns rapid în cazul unei daune, ci şi să ne implicăm activ în creşterea gradului de conştientizare a riscurilor şi în promovarea prevenţiei”, a declarat Călin Matei, CEO Groupama.

Anul trecut, circa 44% din avizările de dosare de daună Casco au fost realizate online. Pe linia RCA, circa 34% dintre dosare au fost avizate online, în timp ce pentru asigurare locuinţei cu extra acoperiri, circa 30% dintre avizări au fost realizate online.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO