Auto

Importurile de maşini second-hand au crescut la maximul ultimilor trei ani

Importurile de maşini second-hand au crescut la maximul...

Autor: Bogdan Alecu

21.08.2013, 00:07 256

Importurile de autoturisme second-hand au atins luna trecută maximul ultimilor trei ani, cu un volum total de aproape 26.800 de unităţi, în creş­tere cu 72% comparativ cu pe­rioa­da similară a anului trecut, potrivit da­telor Direcţiei Regim Permise de Con­du­cere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

„Importurile de maşini second-hand cu greu pot fi temperate în România cu cât acestea nu sunt fiscalizate corespunzător. Dacă a crescut taxa pentru maşinile Euro 3 şi Euro 4, acum clienţii s-au orientat către Euro 1 şi 2, iar acest lucru se poate observa din statistici. Pe lângă maşinile vechi preferate acum pentru timbrul de mediu redus, sunt şi multe maşini cu preţuri de 10.000 – 13.000 de euro, ceea ce repre­zintă o concurenţă directă pentru auto­mobilele noi”, a spus Nicolae Sorescu, directorul grupului Rădăcini, care deţine dealeri ai mărcilor Opel, Chevrolet, Citroen, Suzuki şi Mazda.

Creşterea puternică ia prin surprin­dere piaţa auto locală, în contextul în care Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile estima că ritmul de creştere a importurilor de automobile second-hand se va diminua odată cu intrarea în vigoare a timbrului de mediu în luna martie. Astfel, dacă în martie şi aprilie pe fondul trecerii de la taxa de mediu la timbrul de mediu importurile au crescut cu 50%, respectiv 60%, în mai şi iunie ritmul de creştere s-a temperat la valori de 5 respectiv 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO