Auto

În ianuarie, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule a scăzut cu 3,6%

În ianuarie, cifra de afaceri din comerţul cu...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

15.03.2018, 10:54 70

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei faţă de luna precedentă a scăzut atât ca serie brută, cu 14,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,6%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,1%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută, cu 9,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,8%.

Scăderea cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, a fost urmarea reducerilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (26,3 %), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (24,8%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (9,6%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 5,4%.

Scăderea cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2018, faţă de luna precedentă, a fost urmarea minusurilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (27,8%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (25,1%), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (22,3%), activităţile de spălare, curăţarea (uscată) articolelor textile şi a produselor din blană (11,5%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (6,2%).

Comparativ cu ianuarie 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, din ianuarie 2018 a crescut cu 13,1% în urma creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (20,0%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (14,9%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (9,4%). Activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 2,3%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna ianuarie 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 9,7% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2017, provenită de la activităţile de spălare, curăţarea (uscată) articolelor textile şi a produselor din blană (19,3%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (16,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (12,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (4,1%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (0,5%).

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO