Auto

INS: Afacerile din domeniul auto au crescut cu peste 9% în primele 5 luni din 2018

INS: Afacerile din domeniul auto au crescut cu peste 9%...

Autor: Dan Straut

13.07.2018, 10:09 71

„Ca serie brută, volumul cifrei de afaceri a crescut cu 9,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+23,3%), comerţul cu autovehicule (+17,5%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,8%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-7,8%)”, arată un comunicat al INS.

În luna mai 2018, comparativ cu luna mai 2017 afacerile din domeniul auto a înregistrat o creştere cu 10,4% faţă de luna mai 2017, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+19,4%) , comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+14%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,9%). Scăderi au înregistrat activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-10,2%).

Ca serie ajustată sezonier, afacerile auto au înregistrat o creştere cu 12,8% faţă de luna mai 2017.

Potrivit INS, în luna mai 2018, comparativ cu luna precedentă, afacerile auto au înregistrat o creştere cu 9,3% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+24,1%), comerţul cu autovehicule (+11,4%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+10,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,7%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2018, comparativ cu luna precedentă, afacerile auto au înregistrat o creştere cu 0,2%, mai arată datele INS.

În terminologia statisticienilor, cifra de afaceri reprezintă „veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta”. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO