Auto

Interviu cu românul din spatele modelului BMW Seria 2

 Interviu cu românul din spatele modelului BMW Seria 2

Autor: Iulian Dnistran

25.12.2014, 11:14 1971

În ciuda numelui care te-ar putea duce cu gândul la Germania, Thomas Ebner e un român născut la Timişoara, care a plecat din ţară după revoluţia din 1989 şi şi-a croit un drum în ierarhia BMW începând jos, ajungând în poziţia de manager de produs pentru BMW Seria 2. Am vorbit cu el despre carieră şi, evident, despre maşini.

Thomas Ebner e omul din spatele modelului BMW Seria 2, atât în variantă coupe, cât şi în versiune decapotabilă. Titlul oficial este de product manager, dar în timpul discuţiei cu el mi-a mărturisit că nu ar fi foarte deplasat dacă i s-ar spune „moaşă” pentru compacta sportivă germană.

Chiar dacă numele te-ar putea face să crezi că este vorba despre un german, Thomas Ebner e un român născut la Timişoara în 1978, care a plecat în străinătate după căderea comunismului în România, pe vremea când era încă la liceu.

Şi-a continuat studiile în Germania, iar în 2001, în timpul facultăţii, a plecat în Statele Unite ale Americii, unde a făcut un stadiu de formare la BMW. Acolo şi-a format o reţea de contacte, iar la întoarcerea în Germania a primit o ofertă de lucru.

Deşi a plecat din ţară de atâţia ani, Thomas vorbeşte foarte bine româna şi spune că nu a uitat de unde a plecat, vizitându-şi în fiecare an prietenii din Timişoara şi Bucureşti.

Am vorbit cu el despre carieră şi, bineînţeles, despre maşini.

Ce înseamnă jobul pe care îl are acum? Citiţi pe www.promotor.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO