Auto

Într-o mişcare care şochează piaţa auto, indienii cumpără cea mai cunoscută firmă de design auto din lume

Într-o mişcare care şochează piaţa auto, indienii...
14.12.2015, 18:15 3359

Constructorul indian de autovehicule Mahindra & Mahindra a cumpărat cea mai cunoscută firmă de design auto din lume, Pininfarina SpA, într-o tranzacţie care valorează 168 mil. euro, scrie Bloomberg. Acţiunile Pininfarina sunt suspendate de la tranzacţionare, potrivit bursei italiene. 

Preţul oferit de Mahindra este aproape de patru ori mai mic decât cel înregistrat de acţiunile Pininfarina la încheierea tranzacţiilor de vineri, de 4,2 euro/unitate. La cotaţia de vineri, Pininfarina este evaluată la aproximativ 127 mil. euro. Mahindra şi Tech Mahindra vor crea o companie mixtă, deţinută în proporţie de 60% de Tech Mahindra, mai scrie Bloomberg.

Mahindra, cel mai mare producător indian de SUV-uri şi tractoare, a intrat pe piaţa de scutere şi motociclete în 2008, când a cumpărat producătorul local Kinetic Motor.

Pininfarina, care a fost neprofitabilă de mai bine de 10 ani, din cauza luptelor cu datoriile, şi-a închis una dintre divizii care construia maşini pentru alţi producători, în urmă cu trei ani.

Pininfarina a creat designul maşinilor pentru Ferrari, Maserati, Rolls-Royce şi Cadillacî. Compania proiectează şi clădiri, interioare, mobilier, electronice.

 

În urma înţelegerii cu Mahindra, Pininfarina va rămâne o companie independentă, listată la bursa din Milano.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO