Auto

Kia prezintă la Geneva noul concurent pentru Sandero

Kia prezintă la Geneva noul concurent pentru Dacia Sandero – Kia Rio

Autor: Bogdan Alecu

11.02.2011, 14:21 51

Kia Motors va prezenta în cadrulSalonului Auto de la Geneva de luna viitoare,noul Rio, modelul de clasă mică al constructoruluicoreean, care va concura atât cu modele precum VW Polo sau FordFiesta, cât şi cu versiunile de top ale DacieiSandero pe pieşele vest-europene.

Gama motorizărilor noului model va fi alcătuită dintr-un dieselde 1,1 litri şi 70 CP, care va avea emisii de 85 g/km şi unpropulsor pe benzină supraalimentat de 1,2 litriGDI (Gasoline Direct Injection) de 87 CP. Versiunea de top vadispune de un motor pe benzină de 1,4 litri şi 109 CP.

Faţă de actualul Rio, noul model prezintă unampatament mărit cu 70 mm (la 2.570 mm) şi dispune de un spaţiu maimare şi confort mai bun pentru pasageri, dar şi un portbagaj măritla 292 l (hatchback) şi la 390 l (sedan). Schimbările dimensiunilorexterioare includ: Ă55 mm (lungime totală), -15 mm (înălţime) şiĂ25 mm (lăţime).

Cel mai probabil pe piaţa locală noul Rio vaveni în a doua jumătate a anului, cu un preţ de pornire deaproximativ 10.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO