Auto

Michelin mută la Zalău o parte din producţia de anvelope pentru camioane din Ungaria

România este o bază de export de anvelope pentru trei dintre cei mai mari producători mondiali: Continental (Germania), Michelin (Franţa) şi Pirelli (Italia)

România este o bază de export de anvelope pentru trei dintre cei mai mari producători mondiali: Continental (Germania), Michelin (Franţa) şi Pirelli (Italia)

Autor: Dana Ciriperu

07.05.2014, 00:06 922
Grupul francez Michelin, care deţine fabrici în Zalău (judeţul Sălaj) şi Floreşti (judeţul Prahova), va transfera o parte din producţia de anvelope pentru camioane de la fabrica din Budapesta a grupului la unitatea din Zalău.
 
Michelin a decis să închidă fabrica din Budapesta unde lucrează 512 oameni, iar producţia sub brandurile Taurus, Riken and Kormoran va fi relocată în România (Zalău), Polonia (Olsztyn) şi Germania (Karlsruhe şi Homburg). Reprezentanţii grupului francez nu au spus până la închiderea ediţiei dacă mutarea va genera noi locuri de muncă în România.
 
Grupul francez anunţa încă din primăvara anului trecut că operaţiunile sale din Europa sunt afectate de supracapacităţi de producţie, precizând că nu exclude nicio variantă pentru adaptarea producţiei la noile condiţii de piaţă. Prima decizie a fost luată în iunie anul trecut când Michelin a decis să închidă o fabrică de anvelope pentru autocamioane din Franţa şi una din Algeria, operaţiune care implica în jur de 700 de angajaţi.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO