Auto

Mihai Ivănescu, Ţiriac Holdings: În 2020 piaţa de automobile din România ar putea ajunge la 170.000 de unităţi

Mihai Ivănescu, manager coordonator al importatorilor auto, Ţiriac Holdings

Mihai Ivănescu, manager coordonator al importatorilor auto, Ţiriac Holdings

Autor: Roxana Rosu

18.05.2016, 14:00 758

Piaţa generală ar urma să ajungă în 2020, cel puţin pentru automobile, la 170.000 de unităţi. "Cred că piaţa auto din România poate reveni la nivelul din 2007, dar pentru acesta ar trebui să crească cu peste 30% pe an  Din 2013 încoace, piaţa a început să crească, Vedem creşteri de doi digits, din care prima valoare se apropie de cifra doi, dar ca să revenim la nivelul de dinainte de criză ar fi nevoie de creşteri de doi digits care incep cu cifra trei", a spus Mihai Ivănescu, manager coordonator al importatorilor auto, Ţiriac Holdings, prezent la conferinţa ZF Industria Auto: Motorul Economiei Româneşti.

Ponderea maşinilor premium în piaţă este de 8,5%. Din păcate, la nivel european, aceleaşi companii, cu aceleaşi mărci deţin un procent de 20% din piaţă.În Bucureşti sunt şi zone care exced la maşinile premium, dar totuşi, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ.

Clienţii premium sunt cei mai răbdători în cazul personalizării maşinilor proprii şi aşteaptă cu până la două luni mai mult decât celelalte segmente.

Accelerează migrarea de la limuzine la SUV. Numărul producătorilor din gama premium care lansează SUV este în creştere. Până acum, de la lansare, au fost înmatriculate 16 maşini Jaguar F-Pace în România

APIA estimează o creştere de 21% pe maşini premium pentru 2016, pentru 2015 procentul a fost tot de 21%. Pe SUV premium, creşterea de anul trecut a fost de 32%. E un obicei al românilor de a merge spre maşini reprezentative, susţinuta si de creşterea economică. La limuzine, 6% plus anul trecut.

România este de doi ani in topul intern al distribuitorilor europeni de Land Rover. Vânzările au crescut de 3,8 ori în 5 ani, la 1089 unităţi anul trecut, la o cotă de piaţă de 22% .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO