Auto

Nicolas Maure, fostul preşedinte al Dacia, preia conducerea Grupului Renault pentru Eurasia

Nicolas Maure este inginer, absolvent al Ecole Centrale de Paris şi titular al unui MBA la Institut Européen d’Administration des Affaires.

Nicolas Maure este inginer, absolvent al Ecole Centrale de Paris şi titular al unui MBA la Institut Européen d’Administration des Affaires.

Autor: Bogdan Alecu

12.02.2018, 00:06 415

Nicolas Maure, cel care a condus între ianuarie 2014 şi aprilie 2016 Automobile Dacia din poziţiile de preşedinte şi director general, a preluat de la începutul acestui an funcţia de director de operaţiuni pentru regiunea Eurasia în cadrul Grupului Renault, potrivit datelor companiei.

În plus, Nicolas Maure îşi va păstra în continuare funcţia şi de CEO al AvtoVaz, gigantul rus care produce Lada şi modele Renault în uzina din Togliatti. Acum însă, Maure va avea în subordine şi unităţile de producţie din România şi Turcia, alături de cele din Rusia, de la AvtoVaz şi AvtoFraMos.

Pe de altă parte, potrivit Automotive News Europe, Renault şi compania de stat rusească Rostec, ce deţin AvtoVaz, iau în calcul înlocuirea lui Nicolas Maure din funcţia de CEO al companiei, iar un candidat nou este în prezent căutat. Vânzările AvtoVaz, Renault şi Nissan au crescut în Rusia în ianuarie cu 31% faţă de perioada similară a anului trecut, cu aproape 35% la aproape 35.800 de vehicule.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO