Auto

Nissan plănuieşte să lanseze un serviciu de taxiuri care se conduc singure în Japonia

Nissan plănuieşte să lanseze un serviciu de taxiuri...

Autor: Mediafax

28.02.2024, 10:03 32

Nissan plănuieşte să lanseze un serviciu de taxiuri care se conduc singure în Japonia în anul financiar care începe în aprilie 2027.

Compania a declarat, conform AFP, că va începe testele în următorul exerciţiu financiar, începând cu luna aprilie, folosind minivanuri într-o zonă din Yokohama, la sud de Tokyo.

"Comunităţile locale s-au confruntat cu mai multe provocări legate de mobilitate, cum ar fi lipsa şoferilor, care sunt rezultatul îmbătrânirii populaţiei", a declarat Nissan într-un comunicat.

Compania intenţionează să colaboreze cu autorităţile locale şi cu operatorii de transport în cadrul acestui proiect pentru a "oferi o gamă largă de noi servicii care să permită libera circulaţie".

Japonia este departe de a fi singurul loc în care există vehicule autonome pe şosele, dar guvernul japonez a stabilit accelerarea acestei tehnologii ca fiind o prioritate cheie, deoarece se confruntă cu lipsa forţei de muncă şi cu o populaţie îmbătrânită care are nevoie de transport.

Începând de anul trecut, legislaţia rutieră a permis ca vehiculele cu conducere autonomă de "nivel 4" să circule pe drumurile publice în anumite circumstanţe. Autonomia vehiculelor este clasificată pe o scară de la 0 la 5, 5 indicând o autonomie practic totală.

Anul trecut, rivalii Nissan au anunţat că vor înfiinţa o societate mixtă care va începe un serviciu de transport fără şofer în Japonia la începutul anului 2026.

De asemenea, se pare că Toyota plănuieşte să lanseze un serviciu de călătorie de nivel 4 într-o zonă limitată din Tokyo în cursul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO