Auto

Noile trenuri de metrou CAF, cumpărate de la spanioli cu 100 de mil. de euro, vor circula cu călători de pe 9 iulie

Noile trenuri de metrou CAF, cumpărate de la spanioli cu...

Autor: Mirabela Tiron

08.07.2014, 18:03 1035

Noile trenuri realizate de firma CAF din Spania şi cumpărate de Metrorex cu 97 de milioane de euro, vor fi circula cu călători de pe 9 iulie, potrivit oficialilor Metrorex. În total compania ce administrează metroul din Bucureşti a cumpărat 16 trenuri de la compania CAF, în urma unei licitaţii organizate. 

„În conformitate cu prevederile contractului, primele 4 trenuri sunt realizate la Beasain – Spania, iar următoarele 12 trenuri sunt asamblate final la Atelierele Griviţa din Bucureşti”, au transmis oficialii Metrorex. Trenurile de metrou vor fi puse în circulaţie pe magistrala a doua de metrou.Trenul CAF, cu 6 vagoane, o lungime de 113,6 metri, o lăţime de 3,2 metri, are capacitatea de a transporta 1.200 de călători. Viteza maximă ajunge la 80 km/h, iar viteza comercială la 40 km/h. 

„Din luna decembrie 2013 trenurile de metrou au început să sosească eşalonat la Bucureşti. În perioada ianuarie – iunie 2014, trenurile de metrou produse de firma CAF au efectuat un program de probe statice/dinamice de tip şi un program de probe dinamice de anduranţă (de parcurgere a 20.000 km de către primul tren şi 2.000 km de către celelalte trenuri), pentru obţinerea agrementului tehnic feroviar – document eliberat de Autoritatea Feroviară Română şi care certifică faptul că trenul fabricat de CAF îndeplineşte condiţiile impuse de standardele interne şi internaţionale, pentru utilizarea în domeniul transportului de călători cu metroul”. 

Oficialii Metrorex au mai precizat că noile trenuri vor înlocui în totalitate trenurile vechi, menţinute în construcţie pe magistralele 1, 2 şi 3 şi vor scădea costurile de mentenanţă cu 40%. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO