Auto

O companie germană a reuşit să producă benzină din apă şi dioxid de carbon

 O companie germană a reuşit să producă benzină din...

Autor: Iulian Dnistran

29.11.2014, 10:13 3178

Compania Sunfire din Germania a reuşit să creeze benzină şi alţi combustibili (diesel, kerosen) prin folosirea apei şi a dioxidului de carbon din aer, scrie Geek.com, citat de Pro Motor.

Soluţia găsită de firma germană este încă în stadiul de pruncie, dar funcţionează – nemţii reuşind să producă aproximativ 120 de litri de combustibil sintetic pe zi, ceea ce nu e chiar puţin, dar nu se compară cu producţia zilnică a unei sonde de petrol clasice, care se apropie de 30 de tone.

Totul începe cu crearea de aburi cu ajutorul curentului electric. Sigur, majoritatea energiei electrice pe care o primim la priză acasă vine de la centrale nu tocmai curate, aşa că Sunfire mizează pe sursele regenerabile – solar şi eolian.

Din aburul creat se extrage oxigenul prin electroliză pentru a lăsa în urmă doar hidrogen (H2). Totodată, căldura generată de acest proces chimic este folosită pentru producerea aburilor, astfel că eficienţa acestui pas ajunge chiar şi la 90%.

Citiţi mai mult pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO