Auto

Porsche România revine la peste 450 mil. euro

Brent Valmar

Brent Valmar

Autor: Bogdan Alecu

19.05.2016, 00:07 783

Porsche România, cel mai mare importator auto de pe piaţa locală, a rulat anul trecut afaceri de 453 mil. euro, în creştere cu 14% faţă de anul precedent, depăşind astfel businessul atins în 2009, când a rulat 382 mil. euro.

Creşterea businessului vine în contextul în care anul trecut şi vânzările de maşini au urcat cu 12%, la peste 23.500 de unităţi din măr­cile Audi, Seat, Skoda şi Volks­wa­gen. În ciuda creş­­terii busi­nessu­lui, pro­fi­­tul net al companiei a stag­­nat anul trecut la aproxi­mativ 82 mil. lei (18,4 mil. euro).

„Pentru anul 2016 esti­măm o dezvoltare a volu­me­lor mărcilor din portofoliul nostru în acord cu evoluţia pie­ţei auto şi o uşoară creştere a cotelor de piaţă. Ne pro­pu­nem să ne con­solidăm poziţia în piaţa locală şi să atin­gem o co­tă de peste 25% pentru autoturisme şi 10% pen­tru auto­ve­hicule comerciale“, a spus Brent Valmar, direc­to­­rul gene­ral al Porsche România pentru Anuarul ZF Piaţa Auto 2016. Miza pentru Porsche România în acest an este aceea de a susţine investiţiile pentru a inaugura noi staţii pentru maşini electrice, fiind printre cei mai activi importatori pe acest segment.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO