Auto

Preh România, producător de componente auto pentru Porsche, Audi sau BMW, închiriază 4.500 mp de spaţii de birouri în proiectul mixt Palas Iaşi dezvoltat de grupul IULIUS

Preh România, producător de componente auto pentru...

Autor: Cristina Bellu

21.09.2022, 14:26 314

Producătorul de componente auto Preh România, divizie a furnizorului global pentru industria constructoare de autovehicule, a închiriat 4.500 de metri pătraţi de birouri în United Business Center, componenta de birouri clasa A a proiectului mixt Palas Iaşi dezvoltat de grupul IULIUS.

În urma tranzacţiei, compania îşi consolidează operaţiunile din România şi prezenţa în Iaşi, unde dezvoltă de aproape cinci ani componente electronice pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor şi echipamente pentru automobile electrice.

„Preh Iaşi a crescut într-o parte indispensabilă a echipei noastre globale de cercetare şi dezvoltare, într-un timp foarte scurt”, spune Jochen Ehrenberg, Chief Technology Officer Preh.

Oficialii companiei apreciază că în noile birouri vor lucra începând cu trimestrul al doilea al anului viitor peste 150 ingineri specializaţi în proiectare de sisteme, dezvoltare şi testare software, hardware şi mecanică, precum şi managementul calităţii şi dezvoltarea produselor din domeniul HMI (Human Machine Interface) şi E-Mobility, iar ulterior numărul acestora va creşte până la peste 300 angajaţi, în următorii doi ani.

Noile aşteptări privind condiţiile de muncă, impuse de contextul global, necesită abordări inovative din partea companiilor, care constată că angajaţii au nevoi diferenţiate. Unii doresc să lucreze de acasă, alţii în regim mixt, iar alţii exclusiv la birou, dar, în acelaşi timp, să fie aproape de viaţa oraşului.

„Chiar dacă, în continuare, lucrul remote rămâne un trend, dacă vrem să avem rezultate şi muncă creativă, tot este necesar să creăm un mediu bun pentru ingineri. Trebuie să se simtă confortabil, să le fie încurajată creativitatea, să comunice şi să schimbe idei într-un birou adaptat, care să le permită toate acestea”, adaugă Charlie Cai, Chief Executive Officer Preh.

În România, Preh are două centre de dezvoltare, la Iaşi şi la Braşov, iar la Ghimbav operează şi o fabrică, unde produce şi dezvoltă, din anul 2009, comutatoare pentru volane multifuncţionale şi sisteme de control al climatizării, precum şi echipamente pentru maşini electrice pentru producători de autovehicule de talie mondială.

Printre clienţii din portofoliul Preh se numără Audi, BMW, Daimler şi Porsche.

United Business Center, reţeaua office dezvoltată de IULIUS la nivel naţional, include 14 clădiri de birouri clasa A, cu o suprafaţă totală de aproximativ 182.000 mp (Iaşi – 7 clădiri, 75.600 mp; Timişoara – 4 clădiri, 80.000 mp; Cluj-Napoca - 3 clădiri, 26.200 mp), în care activează peste 80 de sedii de companii, cu mai mult de 20.000 de angajaţi.

Cele şapte clădiri de birouri UBC din ansamblul Palas Iaşi au devenit reperul de business al regiunii de nord-est şi motorul economic care a generat creştere şi a pus oraşul Iaşi pe harta marilor companii internaţionale.

La începutul anului 2023, polul de business din centrul Iaşului va ajunge la peste 130.000 mp de spaţii de birouri green premium, odată cu inaugurarea Palas Campus, care va reprezenta cea mai mare clădire de birouri din România ca suprafaţă (54.000 mp office, 6.000 de retail).

Comunitatea de business din UBC include peste 10.000 de angajaţi şi mai bine de 50 de companii internaţionale, din domenii precum IT, Outsourcing, Call Center şi Automotive.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO