Auto

Prim contact cu noile smart fortwo şi forfour

Prim contact cu noile smart fortwo şi forfour

Autor: Tudor Rus

27.07.2014, 14:10 408

Ştiaţi că 180.000 de oameni se mută la oraş în fiecare zi, pe întreg mapamondul? Ştiaţi că numele smart nu are legătură cu adjectivul "inteligent"? Rândurile ce urmează vă vor spune mai mult despre legătura dintre aceste întrebări.

Noile generaţii smart fortwo şi forfour au fost lansate oficial la Berlin de către singurii oficiali din lumea auto care rostesc cu zâmbetul pe buze "a noastră e cea mai mică" şi mai reuşesc să se şi dea mari cu asta în timp ce tu rămâi uşor mirat fiindcă ştii sigur că ai fost invitat la premiera unor modele noi. Modele care sunt pariul pe care Daimler îşi propune să-l câştige în jocul mobilităţii prin mediul urban.

Pornit de la ideea unui anume CEO Nicolas Hayek, aflat la conducerea companiei de ceasuri Swatch, modelul citadin şi-a primit numele atunci când Daimler a refuzat propunerile lui Hayek: "Swatchmobile" şi "Swatch Car". Germanii au preferat un nume mai neutru, au propus acronimele denumirii interne Swatch Mercedes Art. Soluţia a fost pe placul ambelor părţi şi aşa s-a făcut că în 1994 noul brand lua naştere concomitent cu construcţia fabricii de la Hambach, Franţa. Uzina, activă şi astăzi, este totodată locul de unde a doua generaţie smart va lua drumul reprezentanţelor şi va ajunge apoi în posesia clienţilor.

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO