Auto

Probleme majore la BMW: Gigantul german a fost obligat să oprească producţia în mai multe fabrici, după ce un furnizor italian nu a livrat piesele necesare

Probleme majore la BMW: Gigantul german a fost obligat...

Autor: Ştefan Stan

29.05.2017, 11:33 15562

BMW plănuieşte să extindă reducerile de producţie din Germania către China şi Africa de Sud luni, în condiţiile în care producătorul auto se luptă cu o problemă de aprovizionare pentru părţi componente ale volanului, scrie Bloomberg.

Producţia din fabricile din Shenyang şi Rosslyn se va opri pentru o zi, în timp ce fabrica din Leipzig, Germania, va fi parţial închisă, potrivit purtătorului de cuvânt al grupului german, Michael Rebstock. Sit-ul de la Leipzig a fost închis de vineri, şi altă facilitate din Munchen a fost afectată săptămâna trecută de incapacitatea unui furnizor italian de a livra părţile agreate.

Profitabilitatea BMW a scăzut în primul trimestru, în condiţiile în care îmbătrânirea producţiei a obligat compania să ofere beneficii beneficii pentru a accelera vânzările. Producătorul german a livrat cu 5,2% mai multe maşini în T1 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, comparativ cu un salt de 16% la Mercedes, care anul trecut a vândut mai multe maşini decât BMW pentru prima oară în ultimul deceniu.

”Nu ştim să spunem în acest moment când va reveni producţia în parametrii normali”, a spus Rebstock, care a adăugat că BMW va decide asupra următoarelor plafonări de producţie după cum va fi necesar. El a descris impactul financiar al măsurii ca ”gestionabil”, dar încă nu se ştie exact cât de tare va afecta compania.

Modelele de la Seria 1 până la Seria 4 sunt afectate de oprirea producţiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO