Auto

Renault lansează pe piaţa locală noul crossover Kadjar. Cât costă automobilul desenat de românul Victor Sfiazof. Galerie FOTO

FOTO

FOTO

Autor: Bogdan Alecu

24.06.2015, 16:06 3786

Renault Commercial Roumanie, reprezentanţa mărcii franceze pe piaţa locală, a lansat oficial în România noul crossover compact Kadjar, cu un preţ de pornire de 18.200 de euro cu TVA inclus pentru versiunea Life Energy TCe 130, care prin programul Rabla coboară până la 15.750 de euro. Crossoverul este realizat pe o platformă comună cu Nissan Qashqai, iar caroseria sa a pornit de la un proiect desenat de designerul român Victor Sfiazof, în cadrul centrului de design de la Bucureşti al Renault. 

Noul Kadjar este disponibil cu tracţiune 4x4 sau doar faţă. Transmisia integrală oferă trei moduri de utilizare (Auto, LOCK şi 2WD) ce permit selectarea transmisiei ideale în orice situaţie. În versiunea 4x2, Kadjar poate fi prevăzut în opţiune cu sistemul Extended Grip ce sporeşte aderenţa la drum în condiţii dificile. 

În premieră noul crossover vine cu cea de-a doua generaţie a sistemului multimedia R-Link - R-Link2 şi dispune de tehnologii avansate, cum ar fi: camera video spate pentru deplasarea în marşarier şi sistemul de asistenţă la parcare. În funcţie de versiune, Renault Kadjar propune o serie de echipamente inovatoare şi practice, precum asistenţa la frânarea de urgenţă, alerta în cazul depăşirii benzii de circulaţie, recunoaşterea semnelor de circulaţie cu alertă pentru limitarea vitezei.

Primul nivel al gamei, LIFE, propune o echipare ce include climatizare manuală, tempomat-limitator de viteză, radio CD MP3 Bluetooth. Din punct de vedere estetic, versiunea LIFE este echipată cu jante de aliaj de 17’’, geamuri laterale cu contur cromat şi propune o ambianţă interioară sobră, de culoare închisă.
Al doilea nivel de echipare, ZEN, propune echipamente complementare cum ar fi : senzori de parcare faţă-spate, climatizare automată cu reglare bi-zonă, senzor de lumină şi ploaie, card acces demaraj cu funcţia « mâini libere». 

Vârf de gamă Kadjar, versiunea INTENS este echipată cu jante de aliaj de 19’’, faruri Full Led Pure Vision, alertă la depăşirea benzii de rulare, cameră video, sistem complet de senzori (inclusiv laterali) şi funcţia de asistenţă la parcare - Easy Park, sistem de recunoaştere automată a semnelor de circulaţie cu alertă de depăşire a vitezei limită, tapiţerie mixtă piele ecologică/textil, geamuri spate şi lunetă cu tentă de culoare închisă, inserţii praguri crom satinat. Versiunea INTENS este de asemenea echipată cu noul sistem multimedia Renault R-Link 2. 

Renault Kadjar propune încă de la lansare trei motorizări Energy adaptate nevoilor clienţilor care îşi doresc performanţă, consum redus de combustibil şi un nivel scăzut al emisiilor de CO2. 
Kadjar se poziţionează la cel mai ridicat nivel în segment cu motorizarea diesel Energy dCi 110. Acest motor afişează un consum de 3,8 l / 100 km şi emisii de CO2 de 99 g / km atât în versiunea asociată unei cutii de viteze manuale, cât şi pentru cutia de viteze automate cu dublu ambreiaj (EDC). Gama este completată de motorul Energy dCi 130 şi de Energy TCe 130.
Renault Kadjar este disponibil la test drive pentru publicul larg, în reţeaua autorizată Renault, în perioada 25 - 28 iunie 2015, în cadrul acţiunii Porţi Deschise. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO