Auto

Revenirea vânzărilor de maşini se lasă aşteptată

Revenirea vânzărilor de maşini se lasă aşteptată

Autor: Bogdan Alecu

16.05.2011, 23:50 371

Vânzările de maşini au continuat declinul şi în luna aprilie,potrivit jucătorilor din piaţa auto, pentru cea de-a doua lunăconsecutivă, în ciuda demarării programului "Rabla" 2011 la finelelunii martie.

Luna trecută s-au vândut pe piaţa locală aproape 8.500 deautoturisme, în scădere cu 14% faţă de perioada similară a anuluitrecut, în timp ce la nivelul primelor patru luni scăderea a ajunsla 13%, conform statisticilor jucătorilor din piaţă.

Mai mult, dacă în primele două luni ale acestui an piaţa încăera "pe plus", primăvara nu a adus nicio dezgheţare a vânzărilor,ci un recul al acestora, atât martie - când scăderea a fostmotivată de întârzierea programului de casare - cât şi aprilieaducând noi scăderi, într-o perioadă în care în fiecare lunăjucătorii din auto declară că "mai jos de atât nu se poate".

"Programul REMAT din acest an a demarat destul de târziu, astfelîncât efectele sale nu sunt încă vizibile pe piaţa auto. Neaşteptăm ca avansul să apară începând cu luna mai", a spus FabriceCambolive, administrator unic al Renault-Nissan România, care maideţine funcţia şi de director comercial al Automobile Dacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO