Auto

Rolls-Royce plusează cu a patra limuzină - Ghost Extended Wheelbase - GALERIE FOTO

Rolls-Royce plusează cu a patra limuzină - Ghost Extended Wheelbase

Rolls-Royce plusează cu a patra limuzină - Ghost Extended Wheelbase

Autor: Bogdan Alecu

19.04.2011, 11:18 54

Rolls-Royce, marca de lux a BMW Group, a prezentat în cadrulSalonului Auto de la Shanghai noua limuzină Ghost ExtendedWheelbase - cu ampatament alungit - ce oferă mai mult spaţiupasagerilor ce stau pe bancheta spate. Lansarea noii versiuni vinela aproape doi ani de la prezentarea lui Ghost şi nu este o simplăcoincidenţă faptul că maşina a fost dezvăluită la salonul chinez încondiţiile în care această piaţă este una pentru care majoritateaconstructorilor premium şi de lux au creat versiuni speciale cuampatament alungit, precum BMW Seria 5 sau Audi A6, care în Europasunt disponibile numai în versiunea standard.

Noul Ghost Extended Wheelbase va fi comercializat la nivelmondial doar pe baza unei comenzi ferme şi va fi produs în acest anîntr-o ediţie limitată, până când producţia va fi accelerată lanivelul anului următor.

Spre deosebire de versiunea "normală", ampatamentul noului Ghosta crescut cu 17 cm, lungime ce poate fi uşor observată la nivelulportierelor din spate. În ceea ce priveşte spaţiul destinatpasagerilor spate, acesta s-a dublat potrivit datelor oficiale.

Motorizarea limuzinei britanice rămâne aceeaşi indiferent delungimea ampatamentului - V12 de 6,6 litri dublu supraalimentatcare furnizează nu mai puţin de 563 CP şi 780 Nm la numai 1.500rpm, ceea ce permite atingerea unei viteze de 100 km/h în mai puţinde cinci secunde.

Oficialii Rolls-Royce nu au oferit încă niciun indiciu cuprivire la preţul de pornire al noii limuzine, însă cel maiprobabil acesta va fi cuprins între 300.000 şi 350.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO