Auto

Schimbare istorică pe podiumului celor mai vândute mărci de maşini: Pentru prima oară, Volkswagen a detronat Toyota şi a fost încoronat regele industriei auto

Schimbare istorică pe podiumului celor mai vândute...

Autor: Ştefan Stan

30.01.2017, 11:26 1122

Volkswagen a detronat Toyota şi a câştigat pentru prima oară coroana de rege al vânzărilor în piaţa auto, pe fondul creşterii cererii din China, care a fost în mare parte neafectată de scandalul emisiilor, care a lovit Volkswagen puternic, scrie Bloomberg.

Volkswagen a vândut un număr record de 10,3 milioane de vehicule în 2016, devansându-şi rivalul cu 3,8% faţă de anul trecut. Vânzările globale ale Toyota, inclusiv Hino Motors şi Daihatsu Motors, au crescut cu 0,2%, la 10,2 milioane de vehicule în 2016, potrivit unui anunţ al producătorului auto.

Câştigarea primului loc la nivel global reprezintă încununarea unei politici agresive de expansiune a fostului CEO Martin Winterkorn, care a pornit în urmă cu 10 ani. În timp ce cererea din China şi creşterea popularităţii mărilor premium Audi şi Porsche au crescut vânzările la nivel global, marca Volkswagen a pierdut cotă de piaţă în Europa, a doua cea mai mare regiune, după startul scandalului emisiilor diesl în 2015.

Vânzările Volkswagen au crescut anul trecut cu 12,2% în China, unde scandalul emisiilor nu a avut niciun impact, în condiţiile în care producătorul nu vinde aproape deloc maşini diesel. Vânzările din Europa au crescut cu 4%, mai puţin decât creşterea la nivel general a sectorului auto. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO