Auto

Schmidt speră să dubleze vânzările importatorului de camioane MAN în doi ani

Michael Schmidt controlează grupul Automobile Bavaria, în care cea mai mare firmă este dealerul BMW (Automobile Bavaria) cu afaceri de 90 mil. euro anual.

Michael Schmidt controlează grupul Automobile Bavaria, în care cea mai mare firmă este dealerul BMW (Automobile Bavaria) cu afaceri de 90 mil. euro anual.

Autor: Bogdan Alecu

11.09.2014, 00:06 356
Compania MHS Truck&Bus, importatorul vehicu­lelor utilitare MAN şi al autocarelor Neoplan pe piaţa locală, companie care face parte din Automobile Bavaria Group, şi-a bugetat în acest an o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro, faţă de 64 mil. euro în 2013.
 
Grupul Automobile Bavaria este controlat de omul de afaceri Michael Schmidt.  „Anul acesta estimăm o cifră de afaceri de 100 mil. euro, iar pentru anul viitor 120 mil. euro. Creşterea se datorează majorării vânzărilor de camioane“, a spus Jorge Leuschner, CEO al MHS Truck&Bus.
 
Importatorul a avut în 2013 vânzări de 64 mil. euro, în scădere cu 11% faţă de anul anterior, iar potrivit estimărilor, în doi ani businessul urmează să se dubleze. Ultima oară când MHS Truck&Bus a realizat o cifră de afaceri de peste 100 mil. euro a fost în 2008, când a rulat 173 mil. euro.
 
În primele şapte luni ale acestui an MHS Truck&Bus a livrat 567 de camioane MAN, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), în creştere cu 138% faţă de perioada similară a anului trecut. În acelaşi interval, vânzările pe segmentul camioanelor de peste 18 tone au crescut cu 75% în primele şapte luni ale anului, la aproape 3.100 de unităţi. În 2013, camioanele MAN au atins o cotă de piaţă de aproximativ 18%, iar în primele şapte luni ale acestui an cota este de 18,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO