Auto

Skoda Octavia urcă pe primul loc la importuri, peste Renault Symbol

Skoda Octavia urcă pe primul loc la importuri, peste Renault Symbol

Autor: Bogdan Alecu

12.08.2011, 00:01 3267

Pentru prima dată în ultimii ani cea mai vândută maşină de import de pe piaţa locală pe primele şase luni este una cu un preţ de peste 15.000 de euro, şi anume Skoda Octavia, potrivit unei analize realizate de ZF pe baza datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). În aceaşi perioadă din 2010, cele mai mari vânzări le-a avut Renault Symbol, care costă sub 10.000 de euro.

În primul semestru al acestui an, cel mai bine vândut model de import a fost Skoda Octavia cu peste 2.000 de unităţi, în scădere cu 4% faţă de perioada similară a anului trecut, pe o piaţă care a scăzut cu 18% în acelaşi interval. Pe locul secund s-a poziţionat gama Renault Clio, cu aproape 1.600 de maşini, în scădere cu 40% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce pe locul trei a urcat VW Golf, depăşind Opel Astra. Atât în cazul modelului Skoda Octavia, cât şi Volkswagen Golf, cel mai bine vândut model nu mai este cel de bază cu motor pe benzină, ci versiunea cu motor diesel, care costă cu aproximativ 2.000 de euro mai mult decât cea mai ieftină variantă.

"Atât firmele, cât şi persoanele fizice au început să prefere automobile mai performante şi nu numai ieftine. Principiul «sunt prea sărac să-mi cumpăr ceva ieftin» este tot mai des luat în calcul, atât de persoane fizice, cât şi de firme", a spus Alin Tapalagă, şeful Porsche Inter Auto, divizia de retail a Porsche România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO