Auto

Tot mai multe limuzine hibrid: după Lexus, BMW şi Mercedes-Benz, acum vine şi Audi cu A8 Hybrid. GALERIE FOTO

Tot mai multe limuzine hibrid: după Lexus, BMW şi Mercedes-Benz, acum vine şi Audi cu A8 Hybrid. GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Alecu

25.08.2011, 18:54 634

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, care începe la mijlocul lunii viitoare, Audi va lansa noul A8 Hybrid, la aproape doi ani distanţă de când atât BMW cât şi Mercedes-Benz au lansat versiuni hibride ale limuzinelor Seria 7 respectiv S-Klasse.

Sistemul de propulsie hibrid este acelaşi ca pe Q5 Hybrid şi A6 Hybrid şi este alcătuit dintr-un motor pe benzină de 2,0 litri TFSI de 211 CP şi un motor electric de 54 CP, cu o putere cumulată de 245 CP, transmisia fiind realizată printr-o cutie de viteze cu opt trepte.

Consumul mediu este de 6,4 litri/100 km, cu 0,2 litri/100 km mai mult decât A6 şi tot cu 0,2 litri/100 km dar în cazul acesta mai puţin faţă de A8 3,0 TDI.

Ca şi în cazul celorlalte două hibride din gamă, şi A8 dispune de trei moduri de conducere - EV - 100% electric, D- hibrid şi S destinat conducerii sportive.

Bateria Li-Ion este amplasată în portbagaj, într-o cutie specială pentru a o proteja de accidente.

Pe piaţa locală noul A8 va fi lansat cel mai probabil în prima parte a anului viitor, atunci când vor fi comunicate şi preţurile oficiale, care cel mai probabil vor porni de la aproximativ 100.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO