Auto

Trafic intens la graniţă. Peste 400.000 de oameni au tranzitat vineri frontiera

Trafic intens la graniţă. Peste 400.000 de oameni au...

Autor: Cosmin Pirv

12.08.2023, 09:37 27

Peste 400.000 de oameni au tranzitat vineri punctele de trecere a frontierei. Poliţiştii fac recomandări pentru evitarea aglomeraţiei.

Vineri, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 409.700 de persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care peste 233.900 au fost pe sensul de ieşire din ţară, respectiv peste 101.300 de mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România au fost 175.825 de persoane, dintre care 17.324 de cetăţeni ucraineni.

Din 10 februarie 2022, înaintea începerii războiului din Ucraina, până vineri, la nivel naţional, au intrat în România 5.515.915 cetăţeni ucraineni.

„Ne aflăm în mini-vacanţa de Sfânta Maria şi estimăm o creştere a valorilor de trafic în principalele puncte de trecere a frontierei, în mod special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria. Astfel, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului. Tot pentru fluidizarea traficului la graniţele României, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria si Bulgaria, pentru dispunerea unor măsuri comune astfel încât formalităţile de control să se deruleze cu operativitate”, transmite Poliţia de frontieră.

Întrucât şoferii utilizează preponderent PTF Nădlac II şi PTF Petea, de la graniţa cu Ungaria, respectiv PTF Giurgiu, de la cea cu Bulgaria, poliţiştii recomandă cetăţenilor să tranziteze şi prin celelalte puncte de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

La graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO