Auto

Traficul Wizz Air a crescut cu o treime în primul trimestru. Compania low-cost a transportat 1,45 mil. pasageri

Traficul Wizz Air a crescut cu o treime în primul...

Autor: Mădălina Panaete

28.04.2017, 00:05 249
Wizz Air, cel mai mare operator aerian de pe plan local, a înregistrat în primul trimestru 1,45 milioane de pasageri în România, în creştere cu 34% faţă de perioada similară a anului trecut.
 
Cu această cifră, Wizz Air îşi consolidează poziţia de lider pe piaţa locală, conform informaţiilor furnizate de companie.
 
În acelaşi timp, factorul de încărcare de-a lungul întregii reţele Wizz a crescut cu mai mult de 7,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 85,4% la 92,8% în primele trei luni din acest an.
 
Compania oferă 56 de destinaţii în 20 de ţări, cu un total de 134 de rute la vânzare de pe 10 aeroporturi din România, inclusiv cele mai noi operaţiuni din Craiova spre Tel Aviv şi din Bucureşti spre Varşovia, ce vor începe din iunie. În primul trimestru al acestui an, Wizz Air a înregistrat 932.000 de pasageri pe rutele din Capitală,  ceea ce reprezintă o creştere de peste 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Operatorul are zboruri din Bucureşti spre 46 de destinaţii din 19 ţări, inclusiv cea mai nouă rută spre Varşovia, ce va începe din 30 iunie. Anul trecut, Wizz Air a avut o cotă de 34% din piaţa aviatică locală, de peste 16 milioane de pasageri pe toate aeroporturile din ţară. Pe piaţa locală, Wizz Air concurează cu Blue Air, Ryanair, dar şi cu compania de stat Tarom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO