Auto

Tren oprit în Braşov din cauza unei defecţiuni la un alt tren

Tren oprit în Braşov din cauza unei defecţiuni la un...

Autor: Andreea Tobias

24.09.2023, 18:30 30

Un tren de călători, IC 12532, care circula pe ruta Cluj-Napoca - Bucureşti, este oprit temporar între Timişu de Sus şi Predeal din cauza trenului R 3028 care are pantograful defect pe firul II.

„IC 12532 este oprit temporar în linie curentă, din cauza trenului R 3028 care are pantograful defect pe firul II, între Timişu de Sus şi Predeal. IC 12532 va fi retras în Timişu de Sus, cu o locomotivă de ajutor, care vine de la Braşov, şi va fi reînscris în circulaţie pe firul I”, informează purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Pe firul II se intervine în continuare cu drezina pentru repararea pantografului trenului R 3028 şi repunerea sub tensiune.

UPDATE:

Ca urmare a unor probleme apărute la conexiunea dintre pantograful locomotivei trenului R 3028 şi linia de contact, circulaţia se realizează pe un singur fir, fiind afectată circulaţia următoarelor trenuri:

IC 12532 Cluj Napoca – Bucureşti Nord staţionează în Timişu de Sus

R 3028 Braşov – Bucureşti Nord staţionează între Predeal şi Timişu de Sus.

Echipele de intervenţie se află la faţa locului pentru restabilirea circulaţiei.

CFR Călători a pus la dispoziţia managerului de infrastructură – CFR SA locomotive diesel. Este posibil să se înregistreze şi alte întârzieri în circulaţia trenurilor de călători care străbat această zonă.

Cauzele care au generat acest deranjament vor fi stabilite de o comisie de cercetare.

UPDATE 2:

Trenul IC 12532, care circula pe ruta Cluj-Napoca - Bucureşti, a fost resînscris în circulaţie la ora 18.18.

Trenul va ajunge la destinaţie cu o întârziere de 200 min, întârziere acumulată pe perioada staţionării, până operatorul CFR Călători a trimis locomotivă de ajutor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO