Auto

UE pregăteşte o metodă mai strictă de măsurare a consumului teoretic

UE pregăteşte o metodă mai strictă de măsurare a...

Autor: Iulian Dnistran

21.08.2014, 20:55 689

De câte ori ai reuşit să obţii, în lumea reală, consumul mediu teoretic publicat de producătorul maşinii tale? În cazul nostru, acest lucru s-a întâmplat foarte rar sau deloc. Şi se pare că oamenii care se ocupă de legile Uniunii Europene ştiu despre această problemă şi pregătesc un act normativ care ar trebui să elimine testele de emisii făcute de producătorii auto în laborator cu teste făcute în condiţii cât mai apropiate de condiţiile reale de condus.

Uniunea Europeană pregăteşte un proiect legislativ care îi va obliga pe producătorii de maşini să măsoare consumul mixt de combustibil în condiţii reale, şi nu în laborator, aşa cum se face în prezent. Informaţia a fost publicată de Automotive News Europe care citează un oficial european sub protecţia anonimatului.


Potrivit sursei citate, proiectul de lege ar putea fi terminat până la sfârşitul lui 2014, ceea ce ar duce cu siguranţă la cuvinte grele din partea producătorilor auto care ar trebui să investească foarte mulţi bani pentru a reduce cu adevărat consumul de combustibil şi emisiile motoarelor cu ardere internă pe care le construiesc.

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO