Auto

Un nou raport: Multe branduri auto sunt mult mai poluante decât cele ale Volkswagen

Un nou raport: Multe branduri auto sunt mult mai poluante...

Autor: Catalina Apostoiu

20.09.2016, 00:00 3857

Autovehiculele diesel produse de Fiat, Suzuki şi Renault emit până la de 15 ori standardul european pentru oxidul de azot, scrie The Guardian. 

La un an după izbucnirea scandalului care a cuprins VW, un nou raport relevă faptul că toate brandurile auto diesel importante comercializează modele care emit niveluri de poluare mult mai ridicate decât cele ale producătorului german.

Noul studiu, realizat de grupul Transport & Environment (T&E), arată că niciun brand nu se conformează limitelor „Euro 6“, iar VW nu este nici pe departe compania care încalcă cel mai grav limitele respective.

„Ne-am concentrat atenţia asupra Volkswagen, însă atunci când analizezi emisiile altor producători descoperi că nu există cu adevărat producători auto ëcuraţií“, spune Greg Archer, de la T&E. T&E estimează că există 29 milioane de autovehicule diesel poluante pe drumurile europene, un număr care se află în continuare în creştere, dintre acestea 4,3 milioane circulând pe drumurile Marii Britanii.  Cătălina Apostoiu

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO