Auto

Vânzările de maşini au crescut cu 3% în august. Avansul e prea mic ca să tragă în sus piaţa până la finalul anului

Vânzările de maşini au crescut cu 3% în august....

Autor: Bogdan Alecu

17.09.2013, 00:07 168
Vânzările de autoturisme au crescut cu aproape 3% în august faţă de perioada similară a anului trecut, la 5.424 de maşini, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), aceasa fiind cea de-a doua lună consecutivă în care se înregistrează în acest an un rezultat pozitiv.
 
Chiar şi aşa, creşterea este prea mică pentru a influenţa o piaţă care a pierdut 80-90% din vânzări faţă de 2007. La nivelul primelor opt luni ale acestui an vânzările de autoturisme au scăzut cu 11% faţă de perioada similară a anului trecut, la aproape 41.500 de unităţi.
 
„Cel mai probabil vom vedea în acest an o piaţă la circa 80.000 de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare, din care aproximativ 65.000 vor reprezenta maşinile“, a spus Thomas Dubruel, directorul comercial al Dacia.
 
Chiar şi aşa, dacă la începutul anului Ernest Popovici, preşedintele APIA estima o creştere de 5% a vânzărilor de maşini, în prezent asociaţia a revenit asupra prognozei, având în vedere evoluţia de până acum a vânzărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO