(auxiliar)

Tradeville: BET mai are de crescut cu 50% până la maxime

Tradeville: BET mai are de crescut cu 50% până la maxime

Autor: Andrei Cîrchelan

16.07.2014, 00:02 625
România este într-o poziţie favorabilă pentru atragerea capitalului străin la Bursa de Valori Bucureşti după ce a fost inclusă în acronimul londonez NIROPA, iar indicele BET al pieţei de capital mai are de crescut 50% până la maximele de dinainte de criză.

Indicele BET, principalul indicator al evoluţiei bursei de la Bucureşti, mai „are un spaţiu de creştere de 50% până la maximele de dinainte de criză, prin comparaţie cu marile burse unde indicii au depăşit de mult valorile precriză“, a declarat Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al firmei de brokeraj Tradeville.

În 2014, indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, a crescut cu 7% după ce în 2013 s-a apreciat cu 26%.

„România pare a fi noua destinaţie a capitalurilor, motiv pentru care consider că a fost creat şi acronimul

NIROPA, care nu este altceva decât un instrument de vânzare şi marketing al băncilor de investiţii cu scopul de a convinge marile fonduri de a include în portofoliile proprii acţiuni din Nigeria, România şi Pakistan. Pe ultimii cinci ani, performanţa BET a fost de peste 100%, ceea ce constă într-o rată anualizată de creştere de 15%, în timp ce pe ultimii trei ani rata anualizată de creştere a fost de circa 7,1%“, a spus Dumitrescu.

În aceste condiţii, România poate atrage capital străin, potrivit Tradeville, având în vedere că rata inflaţiei e de circa 1%, cursul valutar este stabil, iar dobânda de politică monetară e la minimul istoric de 3,5%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO