(auxiliar)

Visual Fan, compania din spatele brandului Allview, intră pe piata maşinilor electrice, cu un model de 7.990 euro destinat transportului urban

Autor: Roxana Rosu

12.12.2023, 16:14 102

Visual Fan, compania din spatele brandului Allview, anuntă intrarea pe piaţa de maşini electrice, cu modelul CityZEN, un vehicul dedicat traficului urban şi deplasărilor extraurbane scurte, ce poate fi condus de la 16 ani.

Maşina va avea un preţ de vânzare de 7.990 euro (TVA inclus), valabil cu programul Rabla Plus, în condiţiile menţinerii valorii voucherului oferit în 2023.

“Decizia de a deschide o nouă linie de business, este un pas firesc în dezvoltarea businessului nostru. În cei peste 20 de ani de activitate, compania s-a reinventat şi adaptat continuu la tendinţele globale, pentru a rămâne alături de clienţi şi pentru a le oferi soluţii accesibile. Într-un domeniu de activitate aflat într-o permanentă schimbare şi dezvoltare, este esenţial nu doar să identifici domeniile şi industriile în cadrul cărora un nou val de inovare este în plină desfăşurare, ci şi să identifici plusul de valoare pe care îl poţi adăuga. Datorită istoriei companiei şi a sinergiilor dintre diferitele activităţi, mărci specializate şi competenţe, credem că avem know-how-ul necesar pentru a avea un impact pe piaţa de e-mobility” a declarat Lucian Peticilă, CEO Allview.

CityZEN dispune de un sistem de camere cu vedere panoramică 360°, centru de infotainment cu două ecrane color de 10.25" fiecare, comenzi pe volan, airbag şofer şi caroserie cu întărituri din oţel, sistem detectare presiune pneuri, selector de viteze cu treaptă SPORT, portbagaj de 816 litri.

Modelul are 5 ani garanţie, în limita a 80.000 km pentru baterie şi 24 luni, în limita a 50.000 km, garanţie comercială.

CityZEN poate fi comandat direct de pe site-ul companiei sau prin reţeaua de dealeri autorizaţi Allview Auto, începând de astăzi.

Compania intenţionează să lanseze cel puţin încă două modele electrice în 2024, inclusiv un mini SUV.

Producătorul de dispozitive electronice Visual Fan (simbol bursier ALW) din Braşov  a încheiat primele nouă luni din 2023 cu o cifră de afaceri la nivel de grup de 64,3 mil. lei, în scădere de la 78,5 mil. lei în aceeaşi perioadă din 2022, respectiv un profit net de 3,3 mil. lei, de la 4,6 mil. lei în anul anterior, adică o marjă netă de profit de 5,11%.

Visual Fan are o capitalizare de 59 mil. lei şi este controlată în proporţie de 82,8% de Florentin-Lucian Peticilă. Acţiunile ALW înregistrează o creştere de 8,4% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 1,3 mil. lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO