Bănci și Asigurări

Acţionarii Astra spun că au bani pentru majorarea cu 425 mil. lei a capitalului, dar pun condiţii pentru salvarea companiei

Acţionarii Astra spun că au bani pentru majorarea cu...

Autor: Anelis Baciu

24.08.2015, 15:40 838

Acţionarii majoritari ai Astra Asigurări, companie aflată în redresare financiară, propun ASF un plan de reorganizare care prevede majorarea cu 425 milioane de lei a capitalului societăţii în decurs de un an, cu condiţia ca Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să admită revocarea administratorului special KPMG, anularea deciziei privind limitarea la 50% a primelor brute subscrise, dar şi preluarea AXA Asigurări.

În condiţiile aprobarii planului de redresare financiară, acţionarii sunt pregatiţi să susţină nevoile urgente ale companiei cu fonduri, ca etapa preliminară şi temporară până la finalizarea demersurilor privid majorarea de capital, au declarat oficiali Astra Asigurări. Acţionarii prinicipali ai asigurătorului- The Nova Group Investments România şi Epsilon Estate Provider- cele două firme deţinute de omul de afaceri Dan Adamescu, propun majorarea capitalul Astra cu 150 milioane de lei până la finalul lunii decembrie a acestui an, restul sumei de 275 milioane de lei urmând a fi adusă până la 30 septembrie anul viitor.

Ce cuprinde planul propus de acţionarii Astra:

Aducerea ca aport la capitalul sumei totale ce a facut obiectul ofertei publice eşuate, şi anume suma de 425 milioane de lei, într-un temen de aproximativ un an, astfel:

  1. Suma de 150 milioane de lei până la data de 31 decembrie 2015;
  2. Restul sumei de 275 milioane de lei până la data de 30 septembrie 2016;

Ce cer acţionarii Astra ASF pentru a efectua majorarea:

-          revorcarea administrării speciale, încetarea mandatului KPMG ca administrator special;

-          preluarea AXA Life Insurance S.A. de către Astra;

-          revoarea Deciziei ASF nr.999 din data de 26 mai 2015, care are ca obiect limitarea activitatii de subscriere de către Astra.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO