Bănci și Asigurări

Astra nu a reuşit să atragă suficienţi bani la majorarea de capital

Astra a derulat anul trecut o primă operaţiune de majorare a capitalului cu 65 mil lei. Capitalul suplimentar a fost adus integral de acţionarii existenţi.

Astra a derulat anul trecut o primă operaţiune de majorare a capitalului cu 65 mil lei. Capitalul suplimentar a fost adus integral de acţionarii existenţi.

Autor: Claudia Medrega

20.08.2015, 00:06 693

Administratorul special KPMG spune că va reanaliza „opţiunile legal posibile“.

Compania de asigurări Astra, aflată în administrare specială, nu a reuşit să atragă subscrieri suficiente la majorarea de capital, astfel că administratorul special al asigurătorului, KPMG, va reanaliza „opţiunile legal posibile“, susţinând că nu există un plan alternativ fezabil fără suplimentarea capitalului.

Astra a anunţat scoaterea la vânzare a 160 de milioane de acţiuni la un preţ de 2,66 lei/acţiune, în încercarea de a strânge capitalul suplimentar de 425 de milioane de lei care să-i permită intrarea în limitele legale cu indicatorii de lichiditate şi solvabilitate. A doua eta­pă de majorare a capi­talului social prevăzută de planul de redresare al Astra, adresată atât acţio­narilor existenţi, cât şi altor investitori instituţio­nali, s-a încheiat ieri.

„Din informaţiile dis­ponibile până la acest mo­ment, nu au fost înre­gistrate subscrieri de ca-pital semnificative şi nici nu au fost adresate soli­citări de prelungire a procesului de majorare a capitalului social al Astra de către investitorii interesaţi“, anunţă oficial KPMG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO