Bănci și Asigurări

Activ Asigurari a intermediat contracte de 12,5 mil. euro

21.02.2007, 19:18 89

Brokerul de asigurare Activ Asigurari a intermediat anul trecut contracte de asigurare in valoare de 43,6 milioane de lei (12,5 milioane de euro), in crestere cu 19% fata de nivelul din 2005. Aceasta evolutie este insa sub nivelul pietei asigurarilor, care a crescut in 2006 cu un ritm de peste 30%.
"Cresterea inregistrata anul trecut nu ne satisface, anul 2006 fiind unul de de echilibrare a portofoliului, proces care a presupus si va presupune unele costuri", a declarat pentru ZF Florin Sava, general manager al Activ Asigurari. Brokerul de asigurare a intermediat anul trecut 9.729 de contracte si a inregistrat o cifra de afaceri de 5,7 milioane de lei (1,6 milioane de euro), cu 11,3% mai mult decat in 2005.
"Pentru 2007 preconizam o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 30%", a afirmat Sava.
Un procent de 99% din portofoliul contractelor intermediate de Activ Asigurari este reprezentant de asigurari generale si 1% asigurari de viata. Dintre asigurarile generale cea mai mare pondere o au asigurarile auto (Casco, Cratea Verde, RCA) - 96%.
"In 2006 am inregistrat un profit de 2,6 mil. lei. Rezultatul este unul bun, datorandu-se, ca si in anii trecuti, unui management orientat spre rezultate", a spus Sava.
Principalele companii de asigurare cu care colaboreaza Activ Asigurari sunt Allianz-Tiriac Asigurari, Asiban, Asirom, BT Asigurari, Omniasig, Unita, Sava estimand ca brokerul are o cota de piata de 5%.
Activ Asigurari are 25 de angajati, doua birouri la nivel national in Bucuresti si Brasov si planuieste ca in 2007 sa-si extinda prezenta in teritoriu cu cel putin doua reprezentante. Polite de asigurate incheiate prin intermediul brokerilor de asigurare au reprezentat anul trecut 20% din totalul pietei, adica o valoare totala de 328 de milioane de euro.
"Pentru urmatorii ani preconizam o crestere a politelor vandute prin intermediul brokerilor rezultata dintr-o maturizare a pietei asigurarilor, cat si prin patrunderea pe piata romaneasca a societatilor de asigurari straine care vand preponderent prin intermediul brokerilor de asigurare", a afirmat Sava.
Numarul companiilor de asigurare de pe piata romaneasca s-a dublat in primele saptamani ale anului 2007, dupa ce 41 de asiguratori europeni au notificat la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor intentia de a opera in Romania, profitand de liberalizarea serviciilor financiare determinata de aderarea la Uniunea Europeana.
Activ Asigurari are un capital social de 330.000 de lei si are ca principali competitori pe piata de brokeraj in asigurari din Romania pe: Marsh, AON, Asigest, Gras Savoye Romania, VBL Broker, Eurial, Ink, Safe Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO