Bănci și Asigurări

Activele totale ale Raiffeisen au urcat la 4,84 mld. euro

11.05.2007, 18:44 15

Raiffeisen Bank Romania, a treia banca de pe piata, a incheiat trimestrul I al acestui an cu active de 4,84 mld. euro, in crestere cu 6,6% fata de nivelul de la sfarsitul anului trecut, conform datelor publicate de banca mama la Viena.
Raiffeisen International, care coordoneaza operatiunile grupului austriac in regiune, ia in calcul toate finantarile originate de banca de la Bucuresti, inclusiv pe cele care din punct de vedere contabil ajung sa fie inregistrate in bilantul de la Viena. Raiffeisen Romania va da publicitatii rezultate financiare doar pe prima jumatate a anului.
Conform Raiffeisen International, ritmul de crestere al activelor din Romania in primele trei luni din 2007 a fost insa inferior celui inregistrat pe piete vecine precum Ucraina (11,6%), Polonia (6,6%), Ungaria (7,7%) sau Cehia (5,2%), in conditiile in care banca romaneasca are o baza de raportare mai mare, cu exceptia filialei din Ucraina, care are active apropiate, de 4,79 mld. euro.
In trimestrul I Raiffeisen Bank Romania a angajat circa 150 de oameni, pe fondul extinderii retelei teritoriale cu 30 de unitati, pana la 295, procesul fiind prevazut sa continue pe parcursul intregului an. Activele bancii de la Bucuresti reprezinta 8,1% din activele totale ale grupului Raiffeisen International, in conditiile in care opereaza peste 10% din unitati si are circa 9,1% din angajatii tuturor filialelor.
Raiffeisen Bank Romania a bugetat pentru acest an un profit inainte de plata impozitelor de 196 mil. lei (59,3 mil. euro), in sistemul contabil romanesc, in urcare cu 58,6% fata de nivelul din 2006, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de actionari. De asemenea, banca a programat pentru 2007 investitii de peste 148 mil. lei (43,5 mil.euro). Fonduri de circa 72 mil. lei (21,1 mil. euro) vor fi utilizate pentru infrastructura informatica a bancii, restul reprezentand investitii in dezvoltarea retelei teritoriale. Anul trecut, valoarea investitiilor a fost de peste 64 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO