Bănci și Asigurări

Aegon Asigurari de Viata a primit unda verde de la CSA

29.12.2008, 00:00 45

Aegon Asigurari de Viata, companie a grupului olandez Aegon, a primit recent autorizatia de functionare de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), societatea fiind deja inscrisa in Registrul Asiguratorilor.

Aegon este unul dintre cei mai mari jucatori din asigurari de viata si pensii private la nivel mondial, avand operatiuni in peste 20 de tari. Pe piata locala grupul mai detine fondul de pensii private obligatorii (pilonul II) BT Aegon, numarul opt pe piata, care avea la sfarsitul lunii noiembrie 117.000 de clienti pentru care s-au platit contributii si active nete de 19,8 milioane de lei. In trimestrul trei al acestui an grupul a inregistrat la nivel mondial o pierdere de 329 de milioane de euro, iar recent a primit un sprijin financiar de 3 miliarde de euro de la guverul olandez.

Aegon si-a anuntat intentia de a intra pe piata locala de asigurari de viata in urma cu mai mult de un an. Potrivit legislatiei in vigoare, companiile care vand asigurari de viata trebuie sa aiba un capital social de cel putin 12 milioane de lei (circa 3 milioane de euro). Alte grupuri care isi pregatesc intrarea in asigurari de viata sunt francezii de la Societe Generale si germanii de la Ergo.

Piata asigurarilor de viata a ajuns la 1,3 miliarde de lei (circa 357 de milioane de euro), in crestere cu 27% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cei mai mari trei jucatori din acest domeniu sunt ING Asigurari de Viata, AIG Life si BCR Asigurari de Viata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO