Bănci și Asigurări

Afacerile ING Asigurări stagnează. Profitul, la jumătate

Afacerile ING Asigurări stagnează. Profitul, la jumătate

Foto Silviu Matei

Autor: Ciprian Botea

05.08.2011, 00:03 345

ING Asigurări, cea mai mare companie de asigurări de viaţă, asubscris în semestrul I prime de 273 mil. lei (circa 65 mil. euro),în scădere cu 1% faţă de prima jumătate a lui 2010.

Profitul brut aproape s-a înjumătăţit, ajungând la 15 mil. lei,pe fondul investi­ţi­ilor în dezvoltarea de produse şipro­mo­vare.

"Ne aşteptăm ca, pe măsură ce situaţia economică se vaîmbunătăţi, asigurările de viaţă să capete o pondere mai importantăîn planurile pentru protecţia financiară a familiei şi economisireapentru diverse obiective. Acest proces este însă de du­rată", aspus Cornelia Coman, direc­torul general al ING Asigurări.Afacerile ING au fost susţinute în prima jumătate a anului devânzările de poliţe de tip tradiţional (cu garantarea capitaluluiinvestit), care au re­pre­zentat circa două treimi dinsub­scrierile totale.

Prima medie a crescut cu 5,7%, până la 1.550 de lei.Des­păgubirile plătite de asi­gu­ră­tor în pri­mele şase luni auînsumat 29,3 mil. lei, cu 15% mai mult decât în ace­eaşi perioadădin 2010.

Compania avea la jumătatea anului active sub administrare pesegmentul asigu­rărilor în valoare de 2,1 mld. lei, cu 10% mai multdecât în iunie 2010. De asemenea, ING administra active de 2,1 mld.lei din pensii private obligatorii (pilonul II) şi peste 176 mil.lei din pensii facultative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO