Bănci și Asigurări

Afacerile Vienna Insurance au stagnat la 615 mil. euro

Afacerile Vienna Insurance au stagnat la 615 mil. euro
26.01.2010, 23:06 15

Cele cinci societati de asigurare detinute in Romania deaustriecii de la Vienna Insurance Group (VIG) au subscris anultrecut prime brute de 614,8 mil. euro (2,6 mld. lei), nivel similarcu cel inregistrat in 2008, potrivit datelor prezentate deoficialii grupului la Viena.

Pentru anul acesta, VIG se asteapta la o crestere moderata aafacerilor pe intreg grupul. "Estimam o crestere de o singura cifraa primelor brute subscrise de companie. Profitul inainte deimpozitare ar putea sa creasca insa cu cel putin 10%", a declaratGunter Geyer, presedintele boardului VIG.

Afacerile grupului pe segmentul asigurarilor de viata dinRomania s-au dublat anul trecut, ajungand la prime brute subscrisede 86,4 mil. euro, comparativ cu 38,9 mil. euro in 2008.

VIG a finalizat la sfarsitul lui 2008 preluarea operatiunilor deasigurari din Europa Centrala si de Est ale Erste Bank, inglobandastfel BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata. BCR Asigurari deViata a avut in 2008 prime brute subscrise de 160 mil. lei (circa40 mil. euro), potrivit statisticilor CSA. Pe partea de asigurarigenerale, afacerile din Romania ale grupului austriac au coborat in2009 cu 8% comparativ cu anul anterior, pana la prime brutesubscrise de 528 mil. euro. VIG detine in Romania companiileOmniasig, Asirom, BCR Asigurari, BCR Asigurari de Viata si OmniasigLife. In 2008, Omniasig a subscris prime brute de 1,18 miliarde delei, reprezentand 52% din afacerile locale ale grupului. Grupul aajuns sa detina in prezent peste 50 de societati de asigurare inEuropa Centrala si de Est, reprezentantii companiei declarand ca auinceput deja un proces de restructurare a VIG.

Afacerile din Romania se vor mai restrange anul acesta odata cuvanzarea Omniasig Life catre grupul francez Axa, care isi faceastfel intrarea pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO